Orosz Annabella

Orosz Annabella vagyok, szabadúszó illusztrátor és ötlettenyésztő. Szorgalmas lepke és bogárgyűjtő lennék, ha nem szeretném jobban a könyveket, mert abban vannak az igazi csodabogarak, meg a nagy kalandok. Na meg az utazást. Mindig indulásra készen csomagolva a táskák, a zöld szembogarak alatt, rendszerint hajnalban.

Mondtam, hogy szeretem a bogarakat. Hiszek a véletlenekben, de csak véletlenül, ha nem véletlen lenne, nem is hinnék benne. Imádom a csíkos trikókat, de nem akármilyen csíkokkal, egyenlő szélességű fekete és szürke egy és fél centiméteres sávokból. Megszállottan tanulmányozom az arányokat, mert úgy gondolom, hogy az az új, ami a megszokott arányoktól eltér és aránytalannak tűnik első pillantásra. Rendszerint digitálisan rajzolok, de azért a hagyományos technikákat is szeretem.

Gyergyószentmiklóson születtem 1983-ban, Csíkszeredában tanultam az alapokat, majd Kolozsváron, majd Katowicében. Mesteri után Bukarestben dolgoztam reklámcégnél, majd Moszkvában.  Jelenleg Londonban vagyok. 

A könyv illusztrálásban a legjobban azt szeretem, hogy a legjobb íróktól az elsők között olvashatom az új írásokat.

Illusztrációimmal az alábbi Cerkabella könyvekben találkozhatsz

%d blogger ezt szereti: