Lapozz és lépj Tengereckivel!

Kalandozó városi olvasóverseny alsó tagozatosoknak
Szentendre város és a Cerkabella Kiadó olvasásnépszerűsítő programja

Kalandozz Tengereckivel a könyvek lapjain, és kirándulj a környékünkön!
Bár télen szívesen kuckózunk be egy jó könyvvel a meleg szobába, most arra biztatunk benneteket, hogy az olvasás mellett tegyetek nagy sétákat, kirándulásokat is a szabadban, és a két élmény segítségével készítsétek el a város legizgalmasabb lapbookját.

Hogy mi a verseny menete?

  • Alakítsatok 3 fős csapatokat, és válasszatok csapatnevet magatoknak!⁣
  • Tanítótok segítségével töltsétek ki az ITT található jelentkezési lapot, vagy küldjétek vissza a nevezési dokumentumot (elektronikus formában) a medveprogram@gmail.com e-mail címre 2023. március 15-ig.⁣
  • Válasszátok ki a megadott három mese közül a csapatotoknak legjobban tetszőt és olvassátok el. A meséket megtaláljátok a Tengerecki. Kalandok Magyarországon című kötetben (szerk. Lovász Andrea, Cerkabella, Szentendre, 2021.), amit beszerezhettek a Parti Medve könyvesboltban (Szentendre, Városház tér 4.), vagy elolvashatjátok a városi könyvtárban vagy IDE kattintva a Cerkabella Irodalmi KávéZoo nevű blogján.
  • Ezután készítsétek el a lapbookot. Ahhoz, hogy mi kerüljön a lapbookba, segítségül adunk néhány „kötelező elemet”, de ezek mellett bátran használjátok a fantáziátokat, legyen minél színesebb, kreatívabb a munkátok! (Ha inspirációra van szükségetek, egy kis ötletedót találtok IDE kattintva a Marosvásárhelyi Könyvvásárra beérkezett pályamunkákból.)⁣
  • Ha tehetitek, kiránduljatok el a mese ihlette helyszínre és készítsétek el az ehhez kapcsolódó feladatokat is, plusz pontot kaphattok érte. (A pontos útvonalhoz segítségképp tájékoztatást – pl. a túra hosszáról, nehézségi fokáról stb. – a feladatlapon találtok majd!)⁣
  • Juttassátok el a kész lapbookot személyesen vagy esetleg postai úton a Parti Medve könyvesboltba (2000. Szentendre, Városház tér 4.) 2023. április 24-ig.⁣
  • A zsűri kiválasztja a legjobb 6 csapatot, akik egy közös döntőn vehetnek részt 2023. tavaszán a Városháza dísztermében. (A pontos dátummal később jelentkezünk.)

Mit nyerhettek?

  • A kalandok élményén túl, minden döntőbe jutott diák könyvajándékot kap a Cerkabella Kiadótól.
  • Az első három helyezett csapat exkluzív, csak nekik megrendezett „Pizsipartit” nyernek a Parti Medvében, valamint egy-egy alternatív magyarórát az osztályuk részére, jeles kortárs szerzők közreműködésével.
  • Minden jelentkező diák és csoportvezető pedagógus 50% kedvezménnyel vásárolhat a Cerkabella Kiadó könyvei közül a 2022-2023-as tanév hátralévő részében (2023. augusztus 31-ig).


Intézményi ajánlat

Szeretnénk a pedagógusok, könyvtárosok és az oktatási-nevelési intézmények könyvvásárlását megkönnyíteni, ezért számukra 40% kedvezményt biztosítunk folyamatosan könyveink árából. A kedvezmény érvényesítéséhez kérjük, először regisztráljanak ITT, majd, ha a regisztráció megtörtént, jelezzék azt levélben a timea.konya@cerkabella.hu e-mail címen. Kérjük, a levélben tüntessék fel az oktatási-nevelési intézmény nevét, amelyben dolgoznak.

%d blogger ezt szereti: