Rémálmok Kisboltja – Az elveszett fogsor

Kovács Lara ajánlója
Magdalena Hai: Rémálmok Kisboltja – Az elveszett fogsor (ford. Bába Laura). Cerkabella Könyvkiadó, Szentendre, 2021.

Magdalena Hai: Rémálmok Kisboltja – Az elveszett fogsor (ford. Bába Laura)

A Rémálmok Kisboltja újabb kötetébe tekinthetünk bele, ahol Ninninek sikerült még egy ügyet felgöngyölítenie. Csak most nem a bolt vezetőjén, Furcsa bácsin kellett segítenie (ő maradt ugyanolyan hóbortos, amilyen volt), hanem egy szokatlan jövevényen. Pontosabban egy vámpíron. Viszont ennek a vámpírnak volt egy apró hibája. Nem volt fogsora! És ez egy elég zavaró tényező ezeknél a teremtményeknél. Ezen próbált Ninni segíteni.

Miközben keresgélték a vámpír fogsorát, egyre több dolog tűnt el, még Tölcséres Irma fagylaltárus púdere is. Ninni rájött, hogy a tolvaj nem lehet más, csakis egy álvámpír. Na, de hogyan kapják el? Sokat segített nekik a nyomozásban Berci, a szellem. Csatlakozott hozzájuk Tölcséres Irma is, mivel mindenáron meg akarta találni a púderét és a hozzá tartozó pamacsot. Egy érdekes csavar teszi még szórakoztatóbbá a történet végét.

Olvasás közben próbáltam kitalálni, hogy ki lehet az álvámpír, akit keresnek az egész történet alatt. Ugyan voltak a történetben kissé lehetetlen dolgok, mint például hogy egy vámpír szájából kilopják a fogsorát, de szerintem pont ezért érdekesek a gyerekkönyvek.

Kovács Lara, Budapest, 12 éves

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: