Mi legyen a nyuszifészekben?

Pásztor Csörgei Andrea ajánlója

Ebben az évben rendkívüli körülmények között köszönt ránk a húsvét.
Elmaradnak a nagy közös baráti, családi összejövetelek és programok, és bizonyosan húsvét hétfőn sem kell majd a lányoknak naponta többször száraz ruhát váltani: a legények, férfiak eleget téve a #maradjotthon felszólításnak, legfeljebb a virtuális térben küldhetnek néhány versikét locsolás gyanánt.

Ugyanakkor ebben az időszakban talán még fontosabb, mint egyébként, hogy teret adjunk az ünnepnek, varázslatossá tegyük, kiemeljük az otthon töltött napok közül ezt az időszakot. Készítsünk ugyanúgy ünnepi menüt, mint korábban, fessünk tojást, díszítsük fel a lakást! És természetesen töltsük fel a nyuszifészket remek könyvekkel! Adunk néhány ötletet segítségképp.

Óvodáskortól 1-2. osztályig (3-7 éveseknek)

JANE CLARK: DR. KITTYCAT MENTÉSRE KÉSZEN – Pitypang nyuszi

Ha állatrajongó gyerekünk számára keresünk tökéletes könyvet, akkor semmiképp ne felejtsük ki a nyuszifészekből a kis állatmentő cica, Dr. KittyCat kalandjainak nyuszis kötetét. Vigyázat! Önálló olvasási függőséget okozhat! A szerző illusztrációival.


MANDL PÉTER: KISKOBOLD és a párnafosztogatók

Már az egészen kis óvodások számára is jól érthető, élvezhető humorú mesekönyv, ami persze a nagyobbaknak is sok vidám percet szerez. A helyzetkomikummal teli történetekhez remekül illenek Dániel András humoros rajzai.


MÉSZÖLY ÁGNES: DALMORKA, A HOBBIVARÁZSLÓ

A klasszikus mesehagyományból táplálkozó, ám terjedelmükben a korosztály igényeihez igazodó történetek Dalmorkájában minden igazi kis hobbivarázsló-jelölt magára ismerhet. Az önálló olvasást próbálgatóknak is remek ajándék lehet! A gyönyörű illusztrációk Hanga Réka keze munkáját dicsérik.


BETŰZGETŐ KÖNYVEK – sorozat

MÉSZÖLY ÁGNES: RÓKA ÚTRA KEL | MAJOROS NÓRA: BORZ BEKÖLTÖZIK | KERTÉSZ ERZSI: PATKÁNY A TÁSKÁBAN

A csupa nagybetűvel szedett Betűzgető könyvek-sorozatot nem csupán a betűkkel ismerkedő (majdnem) iskolásoknak ajánljuk jó szívvel, hanem az egészen apróknak is, hiszen a rövid kedves történeteket már akár a 2-3 évesek is szívesen hallgatják, és örömmel nézegetik Hanga Réka vagy Maros Krisztina meseszép képeit.


Nagyóvodásoknak és kisiskolásoknak (5-9 éveseknek)

PARTI MEDVE Mai szerzők állatos antológiája

Ha pedig állatrajongó gyerekünket az önálló olvasás mellett a közös olvasás élményével is szeretnénk megajándékozni, ahhoz minden bizonnyal a legjobb választás egy antológia telis-tele állatos mesékkel, versekkel. A képeket öt  kiváló illusztrátor: Kun Fruzsina, Szegedi Katalin, Rofusz Kinga, Szalma Edit és Takács Mari készítette.


FINY PETRA: A FŰSZERKATONA Hét földrész meséi

Egy varázslatosan gyönyörű könyv, varázslatosan gyönyörű, legendameséket idéző történetekkel. Segítségével a nappalinkból kalandozhatjuk végig az egész világot! Szegedi Katalin illusztrációival.


DÖDÖLLE – Gyerekirodalmi és hagyományőrző kalendárium – Ünnepi receptekkel

Hiánypótló, szórakoztató, praktikus, és gyönyörű. Kortárs, mai mesék, és ősi népszokások, játékok, és receptek tökéletes összhangja. Ráadásul álomszép, amit Keszeg Ágnes illusztrációinak köszönhetünk. Nem hiányozhat egyetlen családi könyvespolcról sem.


Kiskamaszoknak (9-13 éves korig)

KERTÉSZ ERZSI: LABIRINTÓ

„Kalandok egy sejtelmes világban, azért, hogy a végén megtaláld saját magad és a boldogságod.” Mintha a kamaszkor küszöbén állva gondolnánk ezt, az előttünk álló felnőtté válás nagy kalandjáról. És mivel ugyanezzel a mondattal foglalható össze a Labirintó tartalma is, érthető, miért szereti annyira ez a korosztály ezt a fanyar humorú, izgalmas könyvet. Orosz Annabella illusztrációival.


MÉHES GYÖRGY: TATÁROK A TENGEREN

MÉHES GYÖRGY: MICSODA TÁRSASÁG

Bár még nem tudjuk, mit hoz a nyár, ebben a helyzetben különösen jól esik gondolatban elutazni a tengerre vagy a hegyek közé, betekinteni egy-egy bolondos családi-baráti nyaralás viszontagságaiba, és hatalmasakat kacagni közben. Igazi kalandregény mindkét kötet! A különleges illusztrációkat Bányai István készítette a történetekhez.


Kamaszkortól felnőttkorig

SEITA PARKKOLA: PÁRA

SEITA PARKKOLA: VIHAR

A mágikus realizmus birodalmába vezeti be az ifjú olvasót a finn írónő mindkét kötete. Végtelenül izgalmas, letehetetlen könyv mindkettő, melyek önmagukban is olvashatóak, ám aki mindkettőt olvasta, annak lelepleződnek a két történet közöti apró kapcsolódások. Lebilincselő olvasmány mindkettő, felnőtt fejjel is!

Orosz Annabella illusztrációja

Nézd meg itt a kedvezményes könyveket!

%d blogger ezt szereti: