Munkatársaink

Nyulas Ági és Moravcsik Laci

kiadóvezetők

Azon gondolkodom, hogyan írhatnám le röviden, hogy milyenek vagyunk mi. Ha rendre felfednénk a kártyáinkat, ilyesmiket látnátok: pedagógia, irodalom, műszaki végzettség, multi vezér, szociális munka, játék. Sok mindent együtt, és van olyan, amit külön csinálunk. A kiadóban viszonylag egyértelmű a helyzet, Laci megfogalmazása szerint nekem jutnak a kreatív dolgok, neki pedig a többi.

Hedonisták vagyunk, mindent szeretünk, ami jó, és szép: könyveket, képeket, zenét, filmeket, színházi előadásokat, finom ételeket, borokat, havat, tengert.

Legnagyobb áldásunk mégis a minket körülvevő emberekben rejlik: családunk, barátaink, kollégáink, és a rengeteg csodálatos ember, akivel együtt dolgozhatunk.


Bagi Boróka

Parti Medve munkatárs

Bagi Boróka vagyok és Szentendrén élek a családommal.
A Zeneakadémia első éves hallgatójaként fagottot tanulok. Nagyon szeretek a természetben időzni és kirándulni a barátaimmal. A zenélés és zenehallgatás mellett az olvasás is az egyik kedvenc időtöltésem, ezért is öröm számomra, hogy a Parti Medvében könyvek között dolgozhatok és segíthetek a könyvválasztásban.


Fási Bella

diák, Cerkabella Utánpótlás Csapattag

Fási Bella vagyok, 14 éves, a Veres Péter Gimibe járok, kilencedikes vagyok. Sok hobbim van – szeretek fotózni, főzni (és persze megenni, amit készítettem), járok rajzolni (és edzeni) is, valamint igencsak érdekel a japán kultúra és nyelv. És persze igyekszem minél többet olvasni. Harmadikos koromban kezdtem elolvasni rengeteg könyvet, és azóta, tavaly tettem egy fogadalmat: csak “minőségi” könyveket olvasok – előtte rengeteg “limonádét”, komolytalan, csupán szórakoztatás céljából írt könyvet olvastam. Nem mondom, hogy ezekkel bármi baj van, de azt hiszem, jobban jár az ember, ha olyat olvashat, ami elgondolkodtatja, megmozgatja, amellett persze, hogy szórakoztatja. Tulajdonképpen ezt várom el egy könyvről, legyen az hosszú, rövid, kicsiknek vagy felnőtteknek való, és igyekszem majd itt is olyan könyvekről írni, amik teljesítik ezeket a feltételeket. Jó szórakozást és olvasást!


Hidegkuti Lilla

diák, Cerkabella Utánpótlás Csapattag

Sziasztok, az én nevem Hidegkuti Lilla és 15 éves vagyok. A Szentendrei Ferences Gimnázium tanulója vagyok, ahol a 10. évfolyamra járok. Már egészen kisgyerekkorom óta érdekeltek a különböző kultúrák, ezért nagyon szeretek utazni. Szabadidőm nagyrészét a barátaimmal, egy könyvvel vagy épp különböző sorozatok és filmek társaságában töltöm el. Ezek mellett kifejezetten szeretek új embereket megismerni, és kicsit beszélgetni velük. Mint ahogy említettem, már pár éves korom óta rendszeresen olvasok. Természetesen az irodalmi érdeklődésem eléggé megváltozott e bő 10-11 év alatt. Többek között azért is rajongok az olvasásért, mert rengeteg különböző helyre juthatok el és rengeteg új karaktert ismerhetek meg általa. A könyvek ki tudnak rángatni az engem körülvevő valóságból, akármilyen helyzetben is vagyok éppen. A könyvek által minden új kötet kézbe vételénél valaki új és más lehetsz, valahová máshová kerülsz és valami mást is teszel. Szerintem az a legvarázslatosabb bennük, hogy egyszerűen nem létezik két ugyanolyan könyv vagy történet. Én jelenleg leginkább a krimi, thriller és a fantasy könyvek terén vagyok a legérdekeltebb, de minden más típusú könyvet is nagyon szívesen elolvasok.


Kéri Virág Alice

Parti Medve munkatárs

A sok “csókolom” ellenére 28 éves lányka vagyok. Bölcsész szakot végeztem, azóta nem filozófussá, hanem inkább bölcs kézműves polihisztorrá metamorfáltam.

Az ékszerek és a gyógynövények mellett az irodalom is egy hűséges kisbolygóm, úgyhogy igazi öröm saját és legszebb városom egyik legbarátságosabb/legcsaládiasabb/legelevenebb kuckójában, a “Medvében”, kedves szavak és történetek között dolgozni.


Kónya Tímea

PR és kommunikációs munkatárs

Mindig öröm látni a gyerkőcök csillogó szemét, ha megpillantják kedvenc könyvüket. Könyvvásárokon gyakran csoportosan állnak a stand előtt és izgatottan mesélik, ki melyik könyvet olvasta vagy épp melyik az aktuális kedvenc. Ez csak egy a számos pillanat közül, amiért igazán érdemes gyermek- és ifjúsági könyvekkel foglalkozni.

Másodéves mesterszakos hallgató vagyok Kolozsváron, lassan egy éve dolgozom a kiadónál mint kommunikációs. Szuper érzés olyan csapatnak a tagja lenni, ahol mindenki lelkes, imádja az irodalmat és elsődleges célja az olvasóvá nevelés, olyan igényes tartalmú könyveken keresztül, melyek igazán szórakoztatóak tudnak lenni még a felnőtteknek is.

Szeretem a könyveket, a színházat, a társasjátékokat, a filmeket. Imádom a színeket, a jó kávét, az igazi beszélgetéseket. A kiadónál úgy érzem, olyan közösségbe kerültem, ahol igazán önmagam lehetek.


Lovász Andrea

főszerkesztő

Imádok olvasni, mindenféléket, de örök kedvencem a fantasy! Eléggé kritikus vagyok a gyerekkönyvekkel, és határozottan félek, hogy ezentúl már nem fogok ujjongani egy új műnek sem. Aztán sok-sok közepes (vagy silány) kézirat után egyszer csak jön egy, amire azt mondom: ez igen! És kicsit meg is nyugszom, hogy nem veszítettem még el a könyvek iránti lelkesedésemet. 

Legszívesebben egy hobbitlakban élnék, valahol a Megyében. Van három gyerekem (egyikük igazából már nem is az), akik igyekeznek kordában tartani a csokoládéfüggőségemet.


Makkai Kinga

gyerekirodalmár, főiskolai tanár

Alapvetően romantikus alkat vagyok. Van egy sanda gyanúm, hogy előző életemben a múlt évezred fordulóján éltem, szerintem, valahol Párizsban vagy annak környékén.  Zenében, képzőművészetben, irodalomban, lakberendezésben, öltözködésben, minden téren vonzódom ahhoz a korszakhoz. Visszavágyom oda. Ezért rajongok Rachmaninov, Klimt, Coco Chanel vagy éppen Ady művészete iránt. A gyermekirodalomban is azokat az alkotásokat szeretem, amelyekben az érzelmek, a túlfűtöttség, a szenvedély, a különcség ábrázolása kapnak kitüntetett helyet. Szabó Magda írta valahol: „Tisztelem a szenvedélyeket; a közönnyel nem tudok mit kezdeni.” Hát valahogy így gondolom én is: bármihez kezdünk, bármit teszünk, csak így érdemes, teljes szívvel.


Nacsa-Soós Barbara

Parti Medve üzletvezető, Cerkabella szerkesztő


Pásztor Csörgei Andrea

az irodalmi KávéZoo szerkesztője

Még javában óvodás voltam, amikor már annyira érdekeltek a betűk, a szép színes könyvek és a bennük rejlő történetek, hogy gyorsan megtanultam olvasni.  Sosem sikerült kinőnöm a meséket. Azóta is minden körülöttük forog az életemben: olvasom, szerkesztem, olvasószerkesztem, meghallgatom, megírom, megnézem, feldolgozom, eljátszom vagy épp eljátszatom őket.  Szerencsésnek tartom magam, mert nagy és mozgalmas családom, megannyi remek barátom, kollégám és tanítványom folyton folyvást gondoskodik arról, hogy az életemben is mindig kerekedjen valami új és izgalmas történet. Így aztán sosem unatkozom.


Sánta Zsófi

Parti Medve munkatárs

Sánta Zsófia vagyok, az ezredfordulón, Szekszárdon születtem, de már 13 éve itt élek Szentendrén, szüleimmel és két öcsémmel. Gimnáziumi tanulmányaimat is helyben végeztem, a Református Gimnáziumban. Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakos hallgatója vagyok.

A Parti Medve lelkes eladójaként már két éve dolgozom. Gyakran jártunk a barátaimmal kávézni, beszélgetni, olvasgatni a belvárosba, ehhez pedig tökéletes helyszínt nyújtott a Parti Medve. Az eladók, mai kollégáim is rendkívül aranyosak, segítőkészek voltak, így örömmel adtam be az önéletrajzom, hogy ennek a csapatnak a tagja lehessek. Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy egy kávézó-könyvesboltban dolgozhatok, irodalomkedvelőként jobbat el sem tudnék képzelni.

Szabadidőmet szívesen töltöm olvasással, főzéssel vagy kirándulással. Illetve sok időt töltök a két öcsémmel is, így a gyermekkönyvek kis olvasóival is könnyen megtalálom a közös hangot. Vevőinkre mindig maximálisan odafigyelek, és igyekszem a legjobb tudásom szerint segíteni őket. Kávéval és könyvvel is mosolyogva szolgálok minden Maci-barátnak.


Szabó-Perczel Mariann

Parti Medve munkatárs


Tar-Lévai Krisztina

pénzügyes

Nem voltam nagy könyvolvasó gyerekkoromban – mostanra viszont ez radikálisan megváltozott. És szerencsém van, nekem nem kell „szakmailag” olvasni, így azt olvasok, amit szeretnék, és nem azt, amit kell.

A pénzügyekkel, adminisztrációval, levelezésekkel foglalkozom. Szuper, hogy a szakmámat egy olyan környezetben művelhetem, amelyik inspirál!
Van egy aranyos kisfiam. És szeretem az életet!

(szerkesztői megjegyzés: Végre egy belevaló pénzügyes!)


Tóth Olivér Artúr

drámapedagógus

Tóth Olivér Artúr vagyok, drámapedagógus, zenész és hangszerkészítő. Valahogy mindig volt a környezetemben gyerek. Először, ugye én magam voltam az, aztán lettek az öcséim, majd belekezdtem a táboroztatásba, ami azóta is tart, és közben meg nagybácsi is lettem. Közben elvégeztem egy magyar szakot meg egy drámapedagógus képzést. Tíz éve táboroztatok árva és nehézsorsú gyerekeket két alapítvány színeiben, valamint játszóházakban és különféle rendezvényeken tartok foglalkozásokat, mondok mesét.

A Parti Medvében is jókat játszunk: gyertek hozzánk társasjátékozni vagy pizsamapartira!


Kövess minket a közösségi oldalakon is!


%d blogger ezt szereti: