Gárdos János

Amióta az eszemet tudom, rajzolok.  Gyerekként azt tudtam, hogy a képeket festők készítik, úgyhogy festő akartam lenni. De szerettem a rajzfilmeket is, ezért rajzfilmkészítő, sőt animátor is akartam lenni. Persze idővel kiderült, hogy a kép nem csak festmény lehet, és egy rajzfilmen akár több százan is dolgoznak, és, hogy talán nem egyedül kellene belevágnom 12 évesen.

Később jöttek a filmek, számítógépes játékok, és egyre inkább éreztem, hogy valami ilyesmivel kellene foglalkoznom. Nemlétező helyszínek, szereplők és tárgyak tűntek valóságosnak a szakembereknek és a technikának köszönhetően. Mindezek létrehozása nagyon izgalmasnak tűnt és izgalmas a mai napig. Merthogy a MOME elvégzése után egy játékfejlesztő cégnél kezdtem el dolgozni concept artistként.

Másfél éve már máshol dolgozom, és főleg filmekkel és sorozatokkal foglalkozom. Első könyvillusztrációimat és borítómat a Mia & Maja című könyvhöz készítettem. Ezt egy újabb könyv, az Erik és a legfelső utáni emelet illusztrálása követett. Az illusztrációk elkészítése teljesen új feladat volt számomra. A maga kötöttségeivel együtt (amit a könyv formátum jelent) nagyon sok lehetőséget nyújt az érzelmek kifejezésére, a játékosságra.

Illusztrációimmal az alábbi Cerkabella könyvekben találkozhatsz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: