Betűkkel telt nyuszifészek

Illusztráció: Orosz Annabella

Csörgei Andrea írása

Immár egy jó ideje folyamatos változásban, bizonytalanságban telik az életünk. Most talán a szokásosnál is fontosabb, hogy gyerekeinknek, kamaszainknak segítsünk biztos pontokat, kapaszkodókat találni a világban. Az egyik ilyen örömöt és biztonságot hozó dolog a közös ünnep. Az egymásra figyelés, a kiszakadás az online világból, a nagy kirándulások, ráérős ebédek, finom sütemények és a közösen töltött minőségi idő most épp olyan fontos, ha nem fontosabb, mint azelőtt. Figyeljünk rájuk, beszélgessünk velük sokat. És meséljünk, olvassunk közösen! Akár felolvasva nekik a mesét, akár – a nagyobbak esetében – ugyanazt a könyvet olvasva, majd megvitatva-megbeszélve az biztos, hogy varázslatos, békés, boldog világba csöppenhetünk velük. Hiszen a jó könyv nemcsak a gyereknek, a felnőttnek is élményt nyújt. Töltsük meg hát velük a nyuszifészket! Mi ezeket ajánljuk…

Óvodásoknak

A legkisebbek számára ajánljuk Rókamók és Círmacs történeteit, akik (majdnem) testvérek, pont olyan örömökkel, gondokkal, mint az embergyerekek, legyenek akár testvérek, akár barátok. Finom humorral tűzdelt, friss stílussal írt, szívmelengető mesék gyönyörűen illusztrált gyűjteménye.

Kisiskolásoknak

A kilencéves Ninni biciklire gyűjt. De hát kinek van elegendő pénze egy biciklire kilencévesen? Ninni beáll hát dolgozni a Rémálmok Kisboltjába, ahol – nevéhez hűen – bármilyen rejtélyes, izgalmas és persze szórakoztató dolog megtörténhet. Rövid, könnyen olvasható különleges történet, vicces rajzokkal, kezdő olvasóknak is!


Ha már Észak, ha már kacagás… A Pate horgászkönyve nagyszerű választás azoknak, aki szeretnék harsányan nevetve tölteni az ünnepeket, akik lendületes, könnyen olvasható, vagány tollrajzokkal illusztrált könyvet szeretnének a nyuszitól.

Kiskamaszoknak

Kertész Erzsi méltán népszerű a kiskamasz olvasók körében. Ebben a különleges, misztikus, szarkasztikus humorral megírt detektívtörténetben egy sejtelmes kertbe kalauzol el bennünket, ahol bármi megtörténhet…


Különleges történetek különleges gyerekeknek! Aki valami igazán újra vágyik, szereti a kicsit szürreális, ironikus, varázslényekkel teli világot, és szívesen belepillant az észtek mindennapjaiba is, annak a nyuszifészkében feltétlenül ott a helye Andrus Kivirähk könyvének.


Lebilincselő, klasszikus kiskamasz-detektívtörténet, amiben a Kövesparti Iskola két szemfüles diákján semmiféle rejtély nem foghat ki, például a Különleges Holmik Boltjának gyanús vezetője… Bár a kötet önállóan is olvasható, ha érdekel az első rész, most online elolvashatod ITT.

Kamaszoknak

Egészen friss kötetünk a lenyűgöző Máltára kalauzolja el az olvasót, a letehetetlen történet pedig tele van párhuzamos világgal, titkos átjárókkal, történelemmel, rejtéllyel és persze igaz barátsággal. Nem csak kamaszoknak!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: