Könyvet a nyuszifészekbe!

© Orosz Annabella

Csörgei Andrea ajánlója

A nyuszifészekben gyakran találhatunk apróbb ajándékokat is a piros tojások mellett. Szerintünk persze a legpompásabb meglepetés csakis egy jó könyv lehet. De vajon miféle könyv kerüljön a nyuszifészekbe?

Valami nagyon-nagyon királylányos?

Minden, amit fiatal királylányrajongók tudni szeretnének a királylányságról, és az azzal járó ügyekről-bajokról, kalandokról.

Valami nagyon-nagyon autós?

Természetesen a fiatal kisautórajongókra is gondoltunk, akik mindent megtudhatnak a kisautók titkos életéről és kalandjairól ebből a könybvől.

Valami szívmelengető és (majdnem) hagyományos?

A sokszor hallott bibliai történet egy kicsit új köntösben, ahogy azt már Lackfi János, a sorozatban megjelent korábbi köteteinél (Igaz mese a karácsonyról, Igaz mese a Mikulásról) megszokhattuk és megszerethettük.  A történetet most is Horváth Ildi rajzai teszik teljesen kerekké.

Valami varázslatos és irodalmi?

Rövid, elbűvölő történetek az élet apró csodáiról, lenyűgöző irodalmi nyelven. Örökérvényű mesék, nemcsak a kicsiknek, hanem nagyobbaknak, felnőtteknek is szép ajándék.

Valami vidám és önfeledt?

Civakodás, évődés és nagy-nagy szeretet. Rókamók és Círmacs (majdnem) testvérek, és a viselkedésük bármilyen egyezése a valós testvérpárokéval (nem) csupán a véletlen műve!

Valami fergetegesen vicces és vagány?

Bolondos kalózkalandok, meglepő fordulatok, meghökkentő szereplők, ha igazán vidáman töltenénk az ünnepet.

Valami játékos és interaktív?

Érzelmiintelligencia-fejlesztés, önkifejezés mesékkel, játékokkal, kézműveskedéssel és sok-sok beszélgetéssel. Könyv az egész családnak, hogy a meseolvasás közös, tartalmas program lehessen.

Valami meghökkentő és humoros?

Kalandok, izgalmak, humor az eltűnt tej, no meg a jetik nyomában. A könyv idén felkerült az Év Gyerekkönyve Díj shortlistjére. Az eredményhirdetésig még pont van elég idő elolvasni, akár önállóan is a gyerekeknek.

Valami barangolásra csábító és kalandosan merész?

Csupa kortárs legenda hazánk gyönyörű tájairól, egyetlen kötetben, amelyek nemcsak vidámak és ámulatba ejtők, de tényleg arra hívogatnak, hogy a szünetben kössük fel a túrabakancsot, és barangoljuk be közeli és távolabbi vidékünket.

Valami elvarázsolt klasszikus?

Gimesi Dóra – Rofusz Kinga
A KÉK MADÁR

Ajánlott korosztály: 8+

Maurice Maeterlinck klasszikusát új köntösbe bújtatta Gimesi Dóra, így lett – megőrizve az eredeti szöveg minden kincsét – még lendületesebb, még csodásabb és még szívet melengetőbb.

Valami rejtélyes és időutazós?

A Lemezbolt a Szent János utcában című kötet után Orsi kalandjai folytatódnak, egy olyan történettel, amiben minden benne van, ami egy kamaszt rabul ejthet: misztikum, történelem, kaland, barátság… Az út ezúttal Spanyolországba vezet..

Akármelyik kötet legyen is, amelyik helyet kap végül a nyuszifészekben, mindenképpen boldog, kikapcsoló, gondolatban messzire repítő olvasást, és persze áldott, békés húsvétot kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: