Érik a nyár – Tanév végi ajánló II.

Második rész – 5-8. osztályosoknak

Az első rész ITT olvasható.

Pásztor Csörgei Andrea írása

Talán mindnyájan egyetértünk abban, hogy a gyerekek hősök. Rugalmasan és zokszó nélkül alkalmazkodtak az elmúlt hetekben a megváltozott körülményekhez: nélkülözték a barátaikat, a játszóterezéseket, a nagyi-látogatásokat és igyekeztek minél ügyesebben helytállni a még számukra is új online-oktatás kihívásaival szemben. Hogy ez kinek, milyen mértékig sikerült, az számtalan külső tényezőn is múlt, de az bizonyos, hogy valamennyiüknek kijár egy-egy év végi jutalomkönyv, ami garantáltan remek kikapcsolódást nyújt, kicsit „képernyőmentesíti” a szemet és mellékhatásként olvasóvá nevel. Ennek kiválasztását szeretnénk most megkönnyíteni ajánlónkkal.

5-6. osztályosoknak

Méhes György vidám családregényei az anekdotikus történetmesélés hagyományait elevenítik fel. A nagycsalád mindennapi életében, közös nyaralásokban bekövetkezett kalamajkák megoldásának mindig ugyanaz a kulcsa: a derű, a tolerancia és az egymás iránti feltétel nélküli szeretet.

Kinek ajánljuk?

Azoknak, akik szívesen vesznek el egy regény világában, akik szeretik az örök érvényű, szarkasztikus humorral megtűzdelt történeteket, az egymásba érő kalandokat. A Tatárok a tengeren és a Micsoda társaság! vakáció-témájuk miatt kifejezetten remek ajánlat nyári olvasmányként.

#veledismegtörténhet #humor #fiúknakéslányoknak


Egy varázslatos vízi útvesztőbe kalauzol el bennünket a könyv, ahol a főhősünk, a gondolás feladata, hogy minden utasát elszállítsa úticéljához a különös szigetvilágban, ahol persze váratlan kalandok várnak rájuk.

Kinek ajánljuk?

Akiket érdekel egy sejtelmes, kicsit szürreális, ugyanakkor fanyar humorú szofisztikált kalandregény, ami jól korrelál a kamaszok útkeresésével, és aminek terjedelme még az olvasással nehezebben barátkozókat sem riasztja el attól, hogy belevágjanak.

Tudtad, hogy a Labirintó című könyv alapján már drámajáték alapú foglalkozásterv is készült? Az foglalkozástervet ITT olvashatod.

#meseésfantázia #humor #fiúknakéslányoknak


A klasszikus ifjúsági krimi hagyományait eleveníti fel a sorozat, kiskamasz főhősökkel. A látszólag unalmas kisváros életét valami szokatlan dolog zavarja meg. Hanga és Várkony azonnal a rejtély nyomába indul.

Kinek ajánljuk?

Akik szívesen olvasnak letehetetlen krimit, akik kedvelik az olyan történeteket, amik hétköznapi környezetben játszódnak, de mégis felbukkan bennük egy csipetnyi misztikum. A kötetek önmagukban is olvashatók.

#valóságésvarázslat #humor #fiúknakéslányoknak


7-8. osztályosoknak

Egy kiskamasz csapat igyekszik megoldani különféle tudományos-technikai rejtélyeket, most éppen egyik társuk, Erik eltűnése bolygatja fel az osztály nyugalmát. De vajon mi köze mindehhez a Névtelen Világ nevű számítógépes játéknak?

Kinek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretik az izgalmas, lebilincselő tudományos-technikai rejtélyeket, örömmel olvasnak olyan történeteket, ahol a csapatmunka minden problémára válasz, és akik az olvasás idejére sem szívesen szakadnának el a számítógépes játékok világától.

#valóságésvarázslat #kaland #fiúknakéslányoknak


Egy úszótáborban játszódó igazi kamasztörténet, tele diákcsínnyel, barátsággal, összeveszéssel, kibéküléssel, no meg persze az első szerelemmel.

Kinek ajánljuk?

Akik örömmel olvasnak olyan történeteket, amelyek velük is megeshetnének, akik szívesen olvasnak kitartásról, kemény munkáról és az sem baj, ha akad könyvben egy csipetnyi romantika is.

#veledismegtörténhet #könnyed #inkábblányoknak


Seita Parkkola
VIHAR
PÁRA

A mágikus realizmus jegyeit felmutató regények, amelyek főszereplői tizenéves kamaszok, akiknek a mindennapi élet nehézségei mellet furcsa rejtélyekkel is meg kell küzdeniük.

Kinek ajánljuk?

Azoknak, akik szívesen veszik, ha a hétköznapi történet szürreális köntöst kap, akik szeretik a lebilincselő, irodalmi nyelven megírt könyveket, amelyek elgondolkodásra késztetnek. Két egymástól független, önmagában is olvasható történet, amelyek ugyan egy apró pontban összeérnek, de ez csak azok számára lesz meglepetésként nyilvánvaló, akik mindkét kötetet elolvassák.

Tudtad, hogy a Pára című könyv alapján már óravázlat is készült? Az óravázlatot ITT olvashatod.

#valóságésvarázslat #lélektőllélekig #fiúknakéslányoknak


Intézményi ajánlat

Szeretnénk a pedagógusok és az oktatási-nevelési intézmények könyvvásárlását megkönnyíteni, ezért számukra 40% kedvezményt biztosítunk folyamatosan a könyveinkből. A kedvezmény érvényesítéséhez kérjük, először regisztráljanak ITT, majd, ha a regisztráció megtörtént, jelezzék azt levélben nekünk az timea.konya@cerkabella.hu e-mail címen. A levélben kérjük, feltétlenül tüntessék fel az oktatási-nevelési intézmény nevét, amelyben dolgoznak.

%d blogger ezt szereti: